Dig og de andre forældre

 

Dig og de andre forældre

Når du og din familie bliver en del af et dagtilbud, vil I gennem jeres barn, være forbundet med andre familier i flere år fremover. Børn og forældre, som I deler hverdag med. Og har I samme hente- eller bringemønster, vil I daglige løbe på hinanden. Det er personer som du vil se oftere, end du ser familie og venner. Og hvis jeres børn er på samme alder og bor i samme område, vil det være familier, som I måske også vil skulle dele skoletiden med og forholde jer til, frem til børnene er omkring de 15 år. Med dagtilbuddet starter I således med at være en del af et langvarigt fællesskab, som særligt for jeres barn, får stor betydning.

Jeg mødte engang en far der sagde, at han ikke behøvede at komme til de der sociale arrangementer i børnehaven. For han havde venner nok! Vi fik så en god snak om, at børnehaven jo er til for hans barn og hans barn har hele tiden brug for at udforske sine venskaber. Og der vil man som forældre altid spille en rolle. Den interesse I som forældre viser hinanden, har betydning for jeres børn. Hvis I som forældre viser at I kan tale sammen, hygge jer sammen og måske endda også løse konflikter sammen, så er i hjælpsomme rollemodeller for jeres børn. For det er det jeres børn hver dag øver sig på at lykkes med – når de skal få en leg til at fungere, når de øver sig på at være en god ven og på at blive tryg og fortrolig med de andre børn og voksne. 

Jeres børn har brug for at I har en dialog med de andre forældre og kommer den tid hvor jeres børn gerne vil lave legeaftaler, så er de afhængige af jeres hjælp. I skal tage initiativ og være opsøgende. I bliver af jeres børn bedt om at invitere nogen indenfor, som I måske ikke umiddelbart har noget til fælles med eller byde jer selv på en kop kaffe. I gør det for jeres børns skyld, for hvis de senere selv skal være modige og tage initiativ i forhold til andre mennesker, så er det sundt at de har set deres egen mor eller far gøre det samme.

Skriv til os

Vil du vide mere

Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere om din rolle som forælder i dit barns dagtilbud, så ring på 51765656 eller skriv til os.
Skriv til os