Forældreguide med tips og råd til valg af dagtilbud

Dagtilbuddet er et sted, der vil præge jeres barn de kommende år. Det kan derfor være en god ide at overveje, hvad det er for et fællesskab, jeres barn skal være en del af, når det skal lære sig selv og omverdenen at kende. Og hvad det er for et fællesskab, I bedst kan føle jer trygge og tilpas i.  

I menuen til venstre kan I finde spørgsmål og øvelser til dels at finde ud af hvilken type dagtilbud I kan vælge, dels hvordan I samler relevant viden om de forskellige tilbud. I guiden er der spørgsmål og øvelser hjælper jer med at sætte ord på, hvad der er vigtigt for jer og hvad i derfor særligt kan være opmærksomme på, når I besøger et dagtilbud.

Det kan være en god ide at drøfte emnerne med andre, da det kan være svært at finde svar helt alene. Brug derfor spørgsmålene og øvelserne i snakken med f.eks. jeres partner eller i mødre- eller fædregruppen. Der findes ikke rigtige eller forkerte svar på spørgsmålene, og svarene kan også ændre sig lidt over tid.

Guiden kan forhåbentlig give jer en større afklaring i valget af dagtilbud og senere hen også hvad det er I mener, der er vigtigt i samarbejdet med dagtilbuddet.

Held og lykke med at blive en del af et betydningsfuldt fællesskab.