Forældrenes betydningsfulde rolle i dagtilbud

Bogen er en refleksions- og værktøjsbog til institutionsbestyrelser, forældrebestyrelser og forældreråd i dagtilbud. Bogen henvender sig både til kommunale, selvejende og private dagtilbud og er også god og nyttig læsning for ledere, pædagogiske konsulenter og andre der interesserer sig for forældresamarbejde.

Bogen giver introduktioner, refleksioner og værktøjer til:

  • De vigtigste samarbejdsflader og rollefordelingen mellem forældre og pædagogisk personale
  • Dagtilbuddets opgave og arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan
  • Rammen for arbejdet i bestyrelser og råd
  • De vigtigste opgaver i bestyrelser og råd og hvordan man arbejder med dem
  • Hvordan bestyrelsen arbejder godt sammen og gør en forskel

Kommentarer til bogen: 

”TUSIND TAK for en super god og praksisnær bog. Det er bare spot on. Jeg er helt vild med dit afsnit DEL 1 om Den FÆLLES OPGAVE FOR FORÆLDRE OG PÆDAGOGISK PERSONALE. Jeg har bestilt en bog til alle lederne og bedt dem om at læse den forud for mødet du kommer til i august”

Dagtilbudschef i en syd- og midtjysk kommune 

Jeg sidder med en lille følelse af at det er skræmmende at dette er nytænkning. Men det er det. Hvor har vi forældre været henne i så mange år? Hvor er det godt at du kan åbne op for det mest naturlige i hele verden – nemlig at forældre har betydning for livet i institutionen og  få de allerstørste ressourcer i spil ❤️🧡💛💚💙💜”

Forælder i Aabenraa Kommune

Bestil bogen her

Antologi om det fælles pædagogisk grundlag

En ny antologi om det pædagogiske grundlag er på vej. Her bidrager Kirsten Birk Lassen med et kapitel om forældresamarbejde. Kapitlet indeholder eksempler på hvordan man konkret kan arbejde med forældresamarbejde i pædagogisk praksis, modeller der beskriver hvorledes man kan tilgå forældresamarbjedet og handlemuligheder til, hvordan man kan udvikle praksis.

Kontakt Følgeskabet for yderligere info